Prostatitis: okok és kockázati tényezők


Prostatitis lehet különböző okok. A gyulladás kezelése és prognózisa Prostatitis okán alapul.

Bakteriális Prostatitis: Okai

Csak körülbelül tíz százaléka az esetek, Prostatitis okozta fertőzés a prosztata baktériumok (bakteriális Prostatitis). A baktériumok a véren keresztül (haematogén) vagy a szomszédos szerveken, például a húgyhólyagon vagy húgycsövön keresztül a prosztatába juthatnak, gyulladásos reakciót okozva.

Az Escherichia Coli baktérium (E. coli), található, főleg az emberi bél, a leggyakoribb oka a prosztata gyulladás. De Klebsiellát, enterococcusokat és mycobacteriát is okozhat. Bakteriális Prostatitis lehet szexuális úton terjedő betegségek, mint a chlamydia vagy trichomoniasis fertőzések, valamint a gonorrhoea (gonorrhea).

Krónikus prosztatagyulladás esetén a prosztata baktériumok korábban bizonytalan módon a védekezés az emberi immunrendszer. Ez lehetővé teszi, hogy a baktériumok gyarmatosítani a prosztata véglegesen. Antibiotikumok jár viszonylag rosszul a prosztata szövet, ami lehet egy másik oka a túlélését a baktériumok a prosztata.

Bizonyított eszköz a prosztata-Prosztalgén kezelésére. Az orvosok egyre inkább Prosztalgént írnak fel a betegeknek, mint megbízható, bizonyított és modern gyógyszert a prostatitis kezelésére.

Krónikus Kismedencei Fájdalom Szindróma: Okai

A pontos okai a krónikus kismedencei fájdalom szindróma még mindig nem teljesen érthető. A tudósok különböző elméleteket dolgoztak ki, amelyek mindegyike hihetőnek hangzik,de még nem bizonyították. Egyes esetekben genetikai anyagot korábban ismeretlen mikroorganizmusok kimutatták a medencében. Ezért a kismedencei fájdalom szindróma oka lehet olyan mikroorganizmusok, amelyek még nem tenyésztek a laboratóriumban, ezért nem mutatható ki.

Egy másik lehetséges oka a krónikus kismedencei fájdalom szindróma a húgyhólyag ürítési zavarok. A lefolyási zavar miatt a húgyhólyag térfogata, amely így nyomja a prosztata megnagyobbodott. Ez a nyomás egy idő után károsítja a prosztata szövetet, gyulladást okozva.

Mi az a gyógynövény, ami megnyugtat?

Mint egy további lehetséges ok, azt feltételezik, hogy is egy gyulladás a húgyhólyag Szövet átterjedhet a prosztata.

Az is elképzelhető, hogy az ideg irritáció a prosztata közelében okoz fájdalmat, hogy helytelenül tulajdonítják a prosztata.

Végül, az is elképzelhető, hogy egy hiperaktív vagy félrediektált immunrendszer által okozott krónikus kismedencei fájdalom szindróma.

Sok esetben azonban az oka a krónikus kismedencei fájdalom nem egyértelműen kimutatható. Az orvosok idiopátiás prostatitisről beszélnek.

Anatómiai Okok

Ritka esetekben a prosztatagyulladást a húgyúti szűkület okozza. Ha a húgyúti szűkül, a vizelet dadogni fog, és ha a prosztatába kerül, gyulladást is okozhat. Egy ilyen szűkület okozhat daganatok vagy úgynevezett prosztata kövek.

Az orvosok azt is gyanítják, hogy a medence padlóizmainak működési zavara előnyben részesítheti a prosztatagyulladás kialakulását.

Pszichológiai Okok

A prosztatagyulladás egyre több mentális okáról tárgyaltak az utóbbi időben. Különösen, nem gyulladásos krónikus kismedencei fájdalom szindróma egy pszichés kiváltó valószínű. A pontos mechanizmusok azonban még nem ismertek.

Prostatitis kockázati tényezők

Egyes férfiak különösen a prosztata gyulladás kialakulásának kockázata. Ez magában foglalja az immunrendszeri betegségben szenvedő férfiakat vagy az elnyomott immunrendszert (például egy gyógyszer, immunszuppresszív terápia), például. A cukorbetegek vércukorszintjének emelkedése gyakran a vizeletben a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A bőséges cukor a vizeletben jó növekedési feltételeket biztosíthat a baktériumoknak, megkönnyítve a húgyúti fertőzések kialakulását. Ezen kívül, az immunrendszer legyengült a Diabetes mellitus.

Egy másik kockázati tényező a Prostatitis egy húgyúti katéter. A húgyúti katéternek a húgyhólyagba történő behelyezése a húgyhólyagba már kis repedésekhez, valamint a prosztata sérüléseihez vezethet. Ezen kívül a baktériumok is letelepedhetnek a hólyagkatéteren, mint bármely más idegen testen, és létrehozhatnak egy úgynevezett Biofilm-et. Ennek eredményeként a baktériumok a húgycső mentén a húgyhólyagig emelkedhetnek, ezáltal prosztata gyulladáshoz is vezethetnek.

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?